Steelwratjes


Wat zijn steelwratjes?
Heb je in je gezicht, hals, of onder je oksels een of meer piepkleine extra stukjes huid die onaangenaam voelen? Soms zijn ze bruin. Dat worden fibromen genoemd, steelwratjes, of skin tags. Bijna de helft van de mensen heeft ze.

steelwratje
Wat is de oorzaak?
Steelwratjes worden niet veroorzaakt door een virus, zoals en normaal wratje. Ze zijn niet besmettelijk. Fibromen kunnen wel hinderlijk zijn, als je er vaak langskomt (zoals met de kraag of rand van je kleding), omdat ze dan naar voelen en soms kunnen bloeden.
Wat kan ik zelf doen?
Steelwratjes kan je niet voorkomen of zelf verhelpen zonder kans op een litteken.
Wat kan HuidOedeem doen?
HuidOedeem heeft de meest effectieve technieken verfijnd om het wratje effectief te verwijderen.
Het weefsel kan verweekt worden door middel van verhitting met een steriel bandje of een kleine geleider. Na de behandeling kan (soms) een korstje ontstaan, dat na enkele dagen spontaan los zal laten. De verwijdering van een steelwratje laat geen litteken na, soms een rood of wit plekje dat normaal geneest. Een steelwratje bestaat uit opperhuid, en is weinig gevoelig.
De behandeling duurt niet lang, dus maak een afspraak, we helpen je graag. Tijdens de eerste afspraak behandelen we gelijk.

Tip: Start de behandeling als de zon niet meer op volle kracht is, en gebruik na de behandeling zorgvuldig een zonnebrandcrème. Ook daarover geven we graag advies.