Acne


gezicht met puistjes

 Acne herken je aan:

  • comedonen, ook wel mee-eters genoemd, je ziet zwarte puntjes en/of witte bultjes
  • rode bultjes (papels)
  • blaasjes gevuld met ontstekingsmateriaal (pustels)
  • holtes gevuld met vocht, je ziet een witte bobbel (cysten)

Wat is de oorzaak?
Acne wordt veroorzaakt door een verstopping van de uitvoergang van talgkliertjes. De verstopping is een gevolg van hormoonschommelingen. Acne begint als enkele puistjes, maar je kan ook ernstiger verschijningsvormen hebben. In zeldzame gevallen kan de het zeer ernstig zijn, dat heet acne conglobata. Je ziet dan meerder comedonen bij elkaar met grote hardnekkige ontstekingsgebieden.Soms zit de acne op een ongebruikelijke plek, zoals onder de oksels. Dan heet het hidradenitis suppurativa . Herken je dat? Kijk dan eens op deze link: Hydradenitis Vereniging. Meestal
verdwijnt acne na het twintigste levensjaar, maar het is niet alleen voor jongeren. Je ziet de puistjes meestal op je gezicht, rug, of borst.

lacne

Als je acne hebt, ben je beslist niet besmettelijk, zelfs niet bij de ernstige vormen. Voor je gezondheid is acne niet gevaarlijk, maar uit onderzoek weten we dat het voor de meesten psychisch echt vervelend kan zijn. Ook heb je kans op littekentjes na de ontstekingen.

Zelf doen!
Bij een milde vorm van acne kun je  zelf starten met een zachte reiniging (zonder alcohol), gewoon water mag ook. Dan dagelijks een scrub voorzichtig inmasseren en afspoelen met lauw water. Als de acne  na 6 weken niet verbetert, is het tijd professionele hulp in te schakelen, je wilt immers littekentjes voorkomen.

Wat kan HuidOedeem doen?
Bij HuidOedeem gaan we samen een behandelplan opstellen. De huidtherapeut gaat de talgpropjes verwijderen met een speciaal instrumentje. Daarnaast kunnen we  een dieptepeeling doen met stoffen die het probleem aan de basis bestrijden. De huid krijgt zo een “ boost” om de normale balans terug te vinden. We gaan bekijken welke huidverzorging het best past bij jouw vorm van acne, dat kan best jouw eigen product zijn.
Bij  littekentjes kan naast verschillende peelings  de Dermapen ingezet worden. De Dermapen maakt microkanaaltjes in de huid, waaromheen op celniveau huidgroeifactoren gestimuleerd worden. De huid kan dan gedeeltelijk nieuw aangemaakt worden.  Het effect van de Dermapen komt overeen met dat van sommige lasers. Kijk voor nog meer info op Dermapen.

Maak op tijd een afspraak bij HuidOedeem, wij helpen je graag de acne te lijf te gaan! Wil je eerst een check voor jouw mogelijkheden? Dat kan, gratis!

En 1: Check bij de polisvoorwaarden van je verzekering de vergoeding.
En 2: Voor echt intensieve behandeling is de winter de beste tijd. Geen zon!