Littekens en littekentjes


Bijna iedereen heeft wel ergens op het lichaam een litteken. Als je huid beschadigd is, en daarna weer geheeld, ontstaat altijd een litteken, ongeacht de oorzaak of de omvang van die beschadiging. Veel littekens zijn (haast) onzichtbaar, of geven geen enkele klacht.
Sommige littekens zijn gewoon niet mooi. Maar je kan ook klachten hebben, zoals roodheid, jeuk en pijn van het litteken. Soms zorgt een litteken ervoor dat je minder goed kunt bewegen. Je kan ook heel veel kleine littekens hebben, zoals na acne. Dat kan allemaal een reden zijn advies te vragen bij HuidOedeem. Alle behandelmethodes zijn aangepast op de klacht die littekens veroorzaken.
acne-littekens-e1412602239571
Zelf doen
Als het litteken je geen beperking geeft, niet pijnlijk is, niet rood,  en ouder dan 6 maanden, kan je zelf gaan masseren met Sudo crème,Arnica crème , vaseline of Bio oil.
Je kan proberen het litteken te camoufleren met een camouflagestick.
Heb je acne littekens, dan is  het beter eerst advies te vragen.
Wat kan HuidOedeem doen
Bij HuidOedeem kijken we samen goed naar de klachten en hoe het  litteken eruit ziet.
Afhankelijk van jouw vraag gaan we een behandelplan opstellen. Dat kan zijn een camouflagemethode, maar ook een opvolging van verschillende dieptepeelingen of 1 of meerdere behandelingen met de Dermapen. Bij die behandeling worden milimeterkleine schachtjes in de huid gemaakt , die nieuwvorming van (normaal) huidweefsel bevorderen.
Bij littekens met pijn en bewegingsklachten kan Deep Oscillation helpen, waarbij door middel van magnetische energie trillingen in het litteken gebracht worden, die pijn bestrijden en de stofwisseling stimuleren.

De therapeuten van HuidOedeem vinden  graag een pasklare oplossing  voor elk litteken!

En: bel ons om te vragen welke behandelingen vergoed kunnen worden.