Haar, haartjes


Wat is hypertrichose?
Heb je donkere haartjes  op je bovenlip of je kin? Scheer je Iedere week je benen? Of nog vaker?Allemaal haar waar je dat niet wilt? Meestal is er niets aan de hand en heb je gewoon pech, maar soms is er een oorzaak. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd. Hypertrichose is bovenmatige groei van haar op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er verschijnt  fijn haar  op de kin, bovenlip, hals en slapen.
Wat is de oorzaak?
Je kan dit beschouwen als een vervelende variant van normale haar groei. Haar waar je dat niet wilt zien we zowel bij mannen als bij vrouwen voor en het ontstaat aan het eind van de puberteit.
In de meeste gevallen is er geen sprake van een ziekte, je bent gewoon flink behaard, net als andere mensen in jouw familie, al praat niet iedereen daar over. Noord-Europese vrouwen met een lichte huid hebben meestal veel minder haar groei dan vrouwen uit het Middellandse Zeegebied. Veel oosterse vrouwen epileren wekelijks hun gezicht.
Wat kan je zelf doen?
We vinden het tegenwoordig heel normaal om glad door het leven te willen, waar dan ook op je lichaam. Dus zijn we massaal bezig met scheren, epileren, harsen, waxen en strippen. De haartjes worden dan met wortel en al weg gehaald. Maar ze komen na een tijdje weer terug.
Wat kan HuidOedeem doen?
Bij HuidOedeem kan je het haar voor altijd laten weghalen. Er komt altijd wel enig haar terug, maar het vele scheren en epileren is voorbij.

gezicht met laser tip
Manieren om haar blijvend te verwijderen
Voor permanente haar verwijderen zijn er 2 methodes: electrische epilatie en  laser (of high power IPL). Opwarming van het haarzakje is de kern van de behandeling, of dat nu gebeurt met laser, high power IPL (intense pulsed light) technologie of Blend/ electrische epilatie. Door verhitting van de haarzakjes wordt haar vernietigd en de groei van nieuwe haar belemmerd.
Let op: lang niet alle IPL apparatuur is High Power!

Light Sheer Diode Laser
De Light Sheer Diode Laser is geschikt voor alle huidtypen en koelt de huid optimaal. Daardoor kan meer energie gebruikt worden om het haar zakje te vernietigen! Bovendien is het minder gevoelig. Bij Huidoedeem hebben we sinds kort de Light Sheer Desire van Laservision, toonaangevend voor dermatologen en huidtherapeuten.

Blend/Electrische epilatie
Blend/Electrische epilatie is geschikt voor lichtblonde en grijze haren. Met een haarfijn naaldje wordt het haarzakje verwarmd en vernietigd. Het uiteindelijke effect is vergelijkbaar met laser technologie.
Bij Blend/Eectrische epilatie moet je vaker komen om alle haartjes te bereiken in de juiste groeifase

Haartjes groeien niet gelijk.haar heeft 3 groeifasen
Wil je laten beoordelen welke methode voor jou geschikt is, hoeveel behandelingen nodig zijn, en wat het gaat kosten? Maak dan een afspraak bij HuidOedeem voor een GRATIS informatief consult. Je hebt geen verwijzing nodig.
De meeste aanvullende verzekeringen hebben een  vergoeding voor laser/electrische epilatie.

EN: vergelijk de voorwaarden van de aanvullende verzekeringen en bereken jouw beste optie!