Chemische peeling


chemische peelingChemische peeling
Kan de huidtherapeut een nieuwe huid voor je toveren met chemische peeling? Nee, natuurlijk niet. Maar met chemische peeling kan op een veilige en gecontroleerde manier een huidlaag met de beschadigde huidcellen verwijderd worden. Hierdoor wordt de ‘gezonde’ huid zichtbaar en worden de cellen gestimuleerd stoffen te produceren die voor de verstrakking en veerkracht van de huid zorgen. De huid zal weer stralender, gladder en jeugdiger worden. Littekentjes en rimpels vervagen.
Er zijn verschillende peelingstoffen in verschillende sterktes. Soms worden ze gecombineerd gebruikt.
Peeling wordt als kuur toegepast, 2 tot 6 sessies. Naast de peeling krijg je advies over de verzorging en ondersteuning thuis.

Primary Peeling
Primary Peeling is een combinatie van glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en vit A zuur-extract. De huid zal nog 1 a 2 dagen rood zijn en voelt strak aan. Je huid kan fijne schilfertjes gaan afgeven.
pumpkin-peeling-2
AHA peeling
AHA is Alpha Hydroxy Acid, het is de chemische naam  voor fruitzuur. AHA wordt gemaakt van rietsuiker. Dit wordt aangebracht in hoge concentraties.De huid zal nog 1 a 2 dagen rood zijn en is soms licht gezwollen. Daarna kan lichte schilfering optreden.
acne
Jessner peeling
Jessner is de naam van de uitvinder van deze peeling, waarin salicylzuur, resorcine en melkzuur en retinol gecombineerd zijn. De zuren hebben ieder een specifiek effect op een bepaalde huidlaag.Jessner peeling is middeldiep. Na de behandeling kan de huid enige dagen warm aanvoelen, rood zijn, en meestal vervellen.
chemical-peel-before-after

TCA peeling
TCA is Tri Chloor Azijn zuur. Dit wordt single toegepast of in combinatie met andere zuren. Met TCA bereik je een (middel)diep effect. Een TCA peeling heeft hetzelfde effect als microdermabrasie of een lichte laserbehandeling. De huid kan na de behandeling verkleuren en vervellen, dat duurt ongeveer een week.
tca-peeling

Tip: gebruik ALTIJD een anti zonnebrandcrème met minstens factor 30 voor en na de behandeling.