Kleurverandering of vlekken


Hoe kom je aan vlekken?
We hebben allemaal wel her of der een vlekje, maar als je een donkere, rode  of lichte vlek (of meerdere) hebt, waar die in het oog springt, dan wil je daar graag vanaf.
Donkere plekken of vlekjes kunnen ontstaan door huidbeschadigingen, huidveroudering (o.a. door overmatige blootstelling aan de zon), en door hormonale veranderingen (zoals zwangerschap). Ook ontkleuring van de huid komt voor, zoals bij vitiligo, een bijzondere vorm van pigmentverlies. Roodheid heeft allerlei oorzaken, zoals rosacea, couperose of een wijnvlek.
Meestal zijn huidverkleuringen niet besmettelijk of schadelijk wanneer er geen jeuk, schilfering, warm gevoel of zwelling bij is. In die gevallen altijd een arts raadplegen, dan kan het gaan om een eenvoudige huidschimmel, maar ook om een ontsteking.

DSC_0114
Wat kan je zelf doen?
Kleine kleurverschillen kun je zelf camoufleren met een conceiler of camouflagestick. Als het gaat om grotere kleurverschillen, dekt dat meestal niet voldoende, of is het effect niet natuurlijk.
Wat kan HuidOedeem doen?
Rode vlekjes, waarin vaatjes zichtbaar zijn kunnen weg gehaald worden met electrocoagulatie. Bruine vlekjes kunnen vaak bleker worden door een combinatie van behandelingen, zoals peeling en blekende creme. Als we denken aan vitiligo roepen we de hulp van een dermatoloog in. Tijdens deze behandelingen, of als je besluit het verder zo te laten kan je altijd kiezen voor goede camouflage.
HuidOedeem heeft 3 soorten camouflage crèmes in 52 tinten die ook nog  gemengd kunnen worden. Deze crèmes zijn speciaal dekkend, en blijven goed zitten. Bij onze afspraak wordt uitgebreid getest op kleur, gebruik, en dekkend vermogen op je huid. Ook kijken we hoe de crème het best blijft zitten op jouw huid. We geven altijd proefverpakkingen mee. Zo kan je thuis testen of de keus bij je past. Pas daarna beslis je welke middelen je gaat gebruiken.

Een afspraak voor camouflage duurt bij HuidOedeem zo’n 45 minuten. Daarna bellen we om de proefperiode te bespreken of kom je nog een keer langs.

Tip 1: Test je camouflage onder de lauwe douche op houdbaarheid en vergeet niet ook bij kunstlicht het effect te beoordelen.
Tip 2: Kijk bij je aanvullende verzekering. Camouflagetherapie valt daar meestal onder voor een jaarlijkse vergoeding.