Reiniging


Als je acne hebt, kan je huid een reiniging nodig hebben. Of je nu medicijnen voor je acne krijgt of niet,  comedonen hebt, mee-eters, verdwijnen meestal niet vanzelf. Wat zijn comedonen bij acne? Je ziet witte bobbeltjes als je de huid strak trekt of zwarte “puntjes”. Juist als je middelen op de huid gebruikt is diepte reiniging aan te raden, de medicijnen kunnen dan sneller effectief worden.
huid van binnen met puistje
Bij HuidOedeem zal de therapeut met een kleine lancet de talg verwijderen. Dat is iets heel anders dan puistjes “uitknijpen”. De behandeling wordt gedaan met speciaal licht en is heel precies. Het kan iets gevoelig zijn, maar is niet pijnlijk. Na de behandeling kan je een tijdje rood zijn, je huid heeft tijd nodig om te herstellen. Na de reiniging krijg je een applicatie om roodheid te bestrijden en het effect te borgen. En: we hebben nu Oxygenetics, een dekkende foundation die je gelijk na de behandeling mag gebruiken omdat die zuurstof genereert!
Tijdens de behandeling bespreken we ook je huidverzorging, voeding en zonbescherming.

En: ga niet zelf puistjes uitknijpen. je drukt daarmee net zoveel talg naar binnen als je naar buiten ziet komen. Het probleem kan op de lange duur zelfs groter worden. Ontlasten van een pustel mag, maar pas als die echt  rijp” is. Bij echte diepe pustels kan je beter de therapeut even laten kijken of behandelen, er is dan echt minder kans op littekentjes.

En: jouw verzekering betaalt mee als je voldoende dekking in de aanvullende polis hebt! Kijk eens op
www.zorgwijzer.nl